Wie kan terecht bij Presentus? (Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt)

Presentus is één van de dagbestedingsprojecten van Stichting Surplus en InteraktContour en is er speciaal voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hersenletsel of autisme.
Binnen Presentus kun je dagelijks terecht voor een zinvolle dagbesteding en het verder ontwikkelen van jouw vaardigheden.

Wil jij graag jouw vaardigheden en kennis vergroten op het gebied van computers en media? Dan ben je van harte welkom bij Presentus!

Bij Presentus kun je jouw mogelijkheden, talenten en ambities inzetten op het gebied van onder meer webdesign, computerreparaties en fotografie. Dit in een prikkelarme en rustige werkomgeving waar je in jouw eigen tempo aan jouw eigen doelen kunt werken.

Wat kun je doen? (werkzaamheden en projecten)

Wanneer je interesse hebt in een werkplek bij Presentus dan kun je je aanmelden. Na de aanmelding heb je allereerst een kennismakingsgesprek met een trajectbegeleider van Presentus. Deze begeleider hoort graag wat je leuk vindt en goed kunt, en wat je lastig vindt. Ook krijg je tijdens het kennismakingsgesprek een rondleiding op de locatie van Presentus zodat je zelf de sfeer kunt proeven en kunt ervaren hoe de werkplek voor jou voelt.

Als je na het kennismakingsgesprek besluit te starten bij Presentus dan kun je aan de slag met allerlei werkzaamheden. Hierbij kun je denken aan:

  • Webdesign en onderhoud
  • Fotografie en fotobewerking
  • Secretariële vaardigheden
  • Film (editing)
  • Hardware, software en onderhoud (hso)
  • Office (Word, PowerPoint, Excel)

Daarnaast helpen we je graag bij het verder ontwikkelen van sociale vaardigheden, zelfstandigheid, assertiviteit en uiterlijke verzorging.

Welke begeleiding krijg je? (stap voor stap, van start tot doel)

Als deelnemer aan het werkproject Presentus krijg je een vaste trajectbegeleider toegewezen. Deze trajectbegeleider maakt samen met jou een plan op maat waarin de doelen waaraan jij wilt werken een plek krijgen.

In de dagbesteding ga je hiermee aan de slag. Stap voor stap werk je individueel, maar ook samen met de andere deelnemers, aan jouw doelen. Hierbij zorgen de werkbegeleiders op de locatie voor de dagelijkse ondersteuning, zoals het leren van praktische en sociale vaardigheden.

De persoonlijke begeleiding ligt in handen van jouw vaste trajectbegeleider. Deze begeleider ondersteunt jou bij het realiseren van jouw doelen en houdt de ontwikkeling en de voortgang in de gaten. Een halfjaar nadat je bent gestart bij Presentus evalueer je samen met de trajectbegeleider jouw plan en de geformuleerde doelen. Samen leggen jullie de ontwikkelingen vast en stellen jullie het plan bij daar waar nodig. Dit evaluatieproces vindt iedere zes maanden plaats zolang je bij Presentus actief bent. Op het moment dat je de doelen hebt gerealiseerd en klaar bent om door of uit te stromen, bepaal je samen jouw trajectbegeleider het vervolg.